klipning af trimmeracer

 

saks

Klipning af trimme racer

I den ideelle verden bliver alle ruhårede hunde trimmet regelmæssigt. Desværre er virkligheden en anden. Nogle terriers kan ikke trimmes, og det kan der være mange grunde til.
Inden for nogle racer har avlen gjort, at pelsen har ændret sig og er blevet mere blød og man er kommet helt væk fra den stride overpels, som er klar til at blive trimmet af, med jævne mellemrum. Dette er blevet meget aktuelt for visse terrier racer, indenfor de seneste år.
 
Eller måske er hunden blevet neutraliseret. Ved neutralisering sker der en ændring i hundens hormoner og dette kan indvirke på pelsen, så den ikke længere kan trimmes.
 
Andre hunde kan være plaget af allergi og må derfor ofte klippes istedet. Dette er mildere ved huden og tåles måske bedre af den sarte hud. Mange allergi hunde har brug for hyppig badning. Dette er ikke godt i forbindelse med en  trimmet pels.
 
Hundens alder kan også afgøre sagen. For en gammel, måske gigt plaget hund er klipning en hurtigere og blidere behandling. Hvis pelsen ikke er en trimme pels, er det ubehageligt for hunden hvis man forsøger at plukke pelsen af. Er det en ung hund kan man vente og håbe at, pelsen ændrer sig og bliver trimmeklar. Mange gange må man desværre erkende, at det ikke går sådan.
 
Denne vudering er altid i samarbejde med kunden og aldrig noget vi bare gør !
 
Nu er det jo heller ikke sådan, at hunden tager skade af at blive klippet i stedet for af blive trimmet.
Men det kan desværre have sin pris. Pelsen kan blive ”falmet” at se på, det vil sige, at den mister sine klare farver. Derudover kan den blød at mærke på. Enkelte hunde får desuden en lidt mere bølget eller let krøllet pels.

Ålborggade 15a | 8000 Aarhus - Danmark | Tlf.: 86184233 | Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.